Τα βραβεία OSCAR® ζωντανά & αποκλειστικά στο MOVIES BEST HD

Share:

Το MOVIES BEST HD, μετέδωσε και φέτος ζωντανά και αποκλειστικά την τελετή απονομής των βραβείων OSCAR®. Η 95η τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στο Dolby Theatre, στο Λος Άντζελες.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς η ταινία EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE που κατάφερε να συγκεντρώσει 7 αγαλματίδια, ανάμεσά τους κι αυτά για Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία (Daniel Kwan & Daniel Scheinert), Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Michelle Yeoh), Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου (Jamie Lee Curtis), και Καλύτερου Β’ Αντρικού Ρόλου (Ke Huy Quan). Το OSCAR® Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Brendan Fraser για την ταινία THE WHALE.

‘Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το βραβείο στις μαμάδες. Σε όλες τις μαμάδες του κόσμου’ είπε ο σκηνοθέτης Daniel Scheinert, ενώ ο Daniel Kwan αφιέρωσε το OSCAR® ‘στους μετανάστες γονείς μου – στον πατέρα μου που ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο γιατί ήθελε να αποδράσει απ’ τον πραγματικό κόσμο, κι έτσι πέρασε και σε μένα αυτή την αγάπη. Και στη μητέρα μου, που είναι μια δημιουργική ψυχή, που ήθελε να γίνει χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια, αλλά δεν είχε την πολυτέλεια να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, κι έτσι άφησε εμένα να το ακολουθήσω’.

Στο μεταξύ η Michelle Yeoh, έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κερδίζει OSCAR®, αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς. Η Halle Berry, που επίσης είχε γράψει ιστορία όταν το 2001 με την ταινία MONSTER’S BALL έγινε η πρώτη Αφρο-αμερικανή που πήρε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, παρέδωσε δακρυσμένη το αγαλματίδιο στη Yeoh. ‘Για όλα τα αγοράκια και τα κοριτσάκια που μου μοιάζουν και που παρακολουθούν απόψε, αυτή είναι μια ηλιαχτίδα ελπίδας και ευκαιριών,’ είπε η Yeoh.

Συγκινημένος ανέβηκε στη σκηνή ο Brendan Fraser αποτίνοντας φόρο τιμής στον σκηνοθέτη Darren Aronofksy και στον σεναριογράφο Samuel Hunter, λέγοντας: ‘ξεγυμνώσατε τις τεράστιες σαν φάλαινες καρδιές σας, για να μπορέσουμε να δούμε τις ψυχές σας.’ Έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. ‘Ξεκίνησα πριν από 30 χρόνια’, είπε. ‘Τα πράγματα δεν μου ήρθαν εύκολα, αλλά υπήρχε μια άνεση που τότε δεν εκτιμούσα μέχρι που σταμάτησε να υπάρχει’.

Την τελετή παρουσίασε ο Jimmy Kimmel που τα πήγε περίφημα και κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού για όλη τη βραδιά.

Ραντεβού στο MOVIES BEST HD το 2024 για την 96η τελετή!

MOVIES BEST HD! ΤΗΕ ΒΕST PLACE FOR MOVIES!
Για τον τηλεοπτικό οδηγό του καναλιού MOVIES BEST ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα www.mesimvria.com

Το κανάλι διατίθεται από τις συνδρομητικές πλατφόρμες CABLENET (θέση 101)
και CYTAVISION (θέσεις 49 & 349)

MOVIES BEST HD once again broadcasts the OSCARS® awards ceremony live and exclusively

Once again, Movies Best HD, broadcast the OSCARS® awards ceremony live and exclusively...

MOVIES BEST HD: TRIBUTE TO WOMAN’S DAY FRIDAY 8 MARCH 2024

On Friday, March 8, International Women's Day, MOVIES BEST HD...